Liikuntapainotteinen linja – iloa ja yhteisöllisyyttä!

#tulevaisuusliikkuumeillä

Pidät liikunnasta ja olet taitava siinä. Mietitkö, voisiko liikunnan ja hyvinvoinnin ala olla sinun juttusi? Kimpisen lukion liikuntapainotteinen linja on tarkoitettu kaikille liikunnasta innostuneille ja kiinnostuneille. Linjan valinta ei edellytä aiempaa harrastus- tai urheiluseurataustaa. Riittää, että haluat liikkua. Liikuntapainotukseen voi ilmoittautua yhteishaussa 9. luokan keväällä tai lukio-opintojen alettua.

Liikuntapainotteisen linjan kuvaus

Liikuntapainotteisen linjan laajuus on 24 opintopistettä, joista pakollisia opintoja on 12 ja valinnaisia opintoja 12 opintopistettä. Valinnaisista opinnoista vähintään 6 opintopistettä valitaan liikunnan opinnoista. Liikuntapainotteisen linjan suorittamisesta saa erillisen todistuksen.

Liikuntadiplomi

Diplomisuoritus on koko lukioaikainen opinnäyte liikunnan osalta. Osa-alueina ovat portfolio, terveystiedon tutkielma, oma erityisosaaminen ja fyysinen suorituskyky (kestävyys-, lihaskunto- ja motoriikkatestit). Kurssin voi suorittaa, kun on suorittanut vähintään 5 liikuntakurssia. Lisätietoja www.edu.fi (lukiodiplomit).

Kimpinen liikkuu!

Kimpisen lukio on mukana valtakunnallisessa Liikkuva opiskelu -hankkeessa. Hankkeen myötä olemme lisänneet liikettä opiskelupäiviin. Myös monipuolisesta liikunnan kurssitarjonnasta voit valita taitojasi kehittäviä ja hyvinvointiasi lisääviä kursseja.

Etelä-Karjalan urheiluakatemia

Etelä-Karjalan urheiluakatemia on tarkoitettu toisen asteen oppilaitoksissa tavoitteellisesti urheileville opiskelijoille. Akatemiaan otetaan urheilijoita, jotka tähtäävät urallaan kansalliselle tai kansainväliselle huipulle. Akatemialajeja ovat kaikki ne lajit, joissa opiskelija täyttää akatemiaopiskelijalle asetetut kriteerit. Yleisiä kriteerejä ovat vaadittava harjoittelun laatu, vastuuvalmentaja ja koulunkäynnin sujuva suorittaminen. Valmennuksesta vastaavat lähtökohtaisesti seurojen lajivalmentajat sekä mahdollisesti urheilijoiden henkilökohtaiset valmentajat.

Keskeisenä tavoitteena akatemiatoiminnassa on nuoren urheilijan koulunkäynnin ja urheilun yhteensovittaminen. Urheiluakatemia mahdollistaa kahdesti päivässä harjoittelemisen järjestämällä aamuharjoituksia kolme kertaa viikossa: tiistaina, keskiviikkona ja perjantaina. Akatemiassa oleminen edellyttää sekä opiskeluissa että urheilussa edistymistä. Opintojen ja aikataulujen suunnitteluun saa apua opinto-ohjaajalta.

Akatemiaharjoitusten osalta urheilija huolehtii itse harjoituspäiväkirjasta ja kurssisuoritusten saamisesta sekä selvittää mahdolliset poissaolonsa. Urheilijan tulee itse olla aktiivinen ja vastuuntuntoinen opiskelun ja urheilun yhteensovittamisessa.

Aamuharjoituksiin osallistuminen katsotaan osaksi lukio-opintoja. Lukion aikana voi saada kahdeksan kurssia aamuharjoituksiin osallistumisesta. Tarkempaa tietoa urheiluakatemiasta löydät akatemian kotisivuilta. Urheiluakatemian kotisivuilta löydät myös akatemiaoppaan ja harjoituspäiväkirjan (ks. kohta ”Materiaalit”).

“Urheiluakatemia antaa hyvät edellytykset yleisurheilun ja koulun yhdistämiseen. Urheiluakatemiassa saa tehdä aamuharjoituksia kolmena päivänä viikossa. Olen huomannut, että aamutreeneistä on ollut hyötyä minulle, vaikka teenkin päivän pääharjoituksen vasta koulun jälkeen illalla. Aamutreenit myös herättävät minut, jolloin jaksan keskittyä koulussa opiskeluun paremmin. Samoin päivän päätreeni sujuu huomattavasti paremmin, kun on harjoitellut jo aamulla. Urheilijalle, joka harrastaa tavoitteellisesti jotakin urheilulajia, suosittelen ainakin harkitsemaan urheiluakatemiaa. “

Riina Heikkonen 2H