Kimpisen lukio tarjoaa monia erilaisia mahdollisuuksia kansainvälistymiseen joko isommissa projekteissa tai yksittäisillä kursseilla. Tavoitteenamme on, että jokainen lukio-opiskelija saisi mahdollisuuden kansainvälisiin kontakteihin ja pääsisi kehittämään kieli- ja projektitaitojaan. Vuosittain myös useampi opiskelija lähtee vaihto-oppilaaksi, ja lukiossamme opiskelee ulkomaalaisia vaihto-opiskelijoita.

“On hyvä, että Kimpisessä on mahdollisuus valita sekä kansainvälisiä projekteja että kurssien sisäisiä matkoja, koska niistä molemmista saa hyvin erilaisia kokemuksia. Projekteissa pääsee majoittumaan ulkomaalaisen luokse ja lisäksi itse pääsee majoittamaan viikon ajaksi ulkomaalaisia vieraita. Koulun kansainvälisten projektien kautta olen saanut ulkomailta paljon ystäviä, joihin pidän vieläkin yhteyttä. Kurssien sisäiset matkat antavat hyviä mahdollisuuksia käydä matkakohteissa, joihin ei välttämättä tulisi itse mentyä, ja se todellakin kannattaa. Projekteissa oppii asioita paljon kivemmin, ja ne saattavat jäädä paremmin mieleen kuin istumalla koulussa.”

Siiri Varila 2E